1. Opći uvjeti

Opći uvjeti poslovanja su sastavljeni u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim uvjetima za e-poslovanje. Internet trgovinom "Gradska zalagaonica" upravlja Pawn Shops d.o.o. (internet trgovina, maloprodaja i veleprodaja), pružatelj usluge elektronskog poslovanja (trgovac).

Posjetitelj registracijom jamči da je punoljetna osoba i da ima potpunu poslovnu sposobnost.

Kupnjom korisnik postaje kupac. Ovi opći uvjeti poslovanja definiraju prava i obveze posjetitelja, korisnika i kupca te poslovni odnos između trgovca te korisnika i kupca proizvoda iz ponude internet trgovine.

2. Pristup informacijama

Trgovac se obvezuje, da će korisniku uvijek biti na raspolaganju:


3. Ponuda proizvoda, rok dostave i preuzimanje proizvoda

Ponuda na internet stranici se zbog prirode poslovanja preko interneta često mijenja i ažurira. Zbog toga može doći do pogrešaka. Molimo vas da nas o njima obavijestite putem maila (zalagaonicaka@gmail.com) ili nas nazovite na 092/500-9000. Pokušat ćemo problem riješiti u što kraćem roku.

3.1. Rok dostave

Rok dostave proizvoda - u razdoblju od 2-4 radna dana, osim ako HP na pojedine kućne adrese proizvode dostavlja kasnije.

3.2. Preuzimanje proizvoda

Korisnik može nakon zaključene narudžbe preuzeti proizvod na navedenoj adresi. Proizvod dostavlja HP na kućnu adresu.

Cijena dostave za paket ovisi o težini i vrijednosti robe koja se šalje. Tvrtka Pawn Shops d.o.o. ne naplaćuje dostavu, već se ona obračunava tvrtki koja vrši dostavu.

4. Načini plaćanja

Pawn Shops d.o.o. nudi sljedeće načine plaćanja:


5. Cijene

Cijene su važeće u vrijeme ispunjavanja narudžbenice i imaju unaprijed određenu vrijednost. Cijene vrijede u slučaju plaćanja putem navedenih metoda plaćanja pod uvjetima gore. Unatoč naporima da se ažuriraju točni podaci, može se dogoditi da su informacije o cijeni netočne.

Cijene ne sadrže troškove dostave.

U slučaju da se cijena promijenila tijekom obrade narudžbe, Trgovac će:


6. Postupak kupnje

Kada je narudžba dogovorena, odlazi u postupak obrade. Trgovac putem elektronske pošte ili telefonskim pozivom prima obavijest da je narudžba zaprimljena.
Trgovac po primitku narudžbe istu potvrdi ili s razlogom odbaci.
Trgovac može, kako bi provjerio podatke i jamčio točnost isporuke, telefonskim putem kontaktirati korisnika (kupca), putem broja koji je korisnik (kupac) dao.


7. Kupoprodajni ugovor

Trgovac korisniku koji kupi proizvod izdaje račun u pisanom obliku s raščlanjenim troškovima i pojašnjenjem o pravu otkazivanja kupnje proizvoda i njegovog povrata ako je to potrebno i moguće. Kupoprodajni ugovor sačuvan je u elektronskom obliku u računalu Trgovca.
Korisniku koji proda proizvod, trgovac izdaje ugovor o otkupu rabljenog dobra u 2 primjerka od kojih jedan pripada prodavatelju (korisniku), a jedan kupcu (trgovcu). Ugovor je sačuvan u elektronskom obliku u računalu Trgovca.
Korisniku koji založi proizvod trgovac izdaje ugovor o otkupu rabljenog dobra s rezervacijom na 30 dana. Primjer ugovora ispisuje se u 3 primjerka od kojih jedan pripada prodavatelju (korisniku), a 2 (dva) kupcu (trgovcu).
Kupoprodajni ugovor je napisan na hrvatskom jeziku.
Kupoprodajni ugovor između Trgovca i korisnika (kupca) je završen u trenutku kada Trgovac i Korisnik potpišu primjerke ugovora. Od tog trenutka su sve cijene i drugi uvjeti kupnje fiksni i odnose se na obje strane, i Trgovca i korisnika (kupca).


8. Pravo odustajanja od kupnje i vraćanja proizvoda

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72, st.1, kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda.

Ukoliko se kupac odluči na jednostrani raskid ugovora, o svojoj odluci je dužan obavijestiti prodavatelja pisanim putem, u navedenom roku te sam snositi trošak povrata proizvoda prodavatelju.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Za povrat kupljenih proizvoda u roku za odustajanje od kupoprodajnog ugovora dovoljna je poruka o odustajanju. Jedini trošak za korisnika (kupca) pri povratu proizvoda je trošak dostave Trgovcu.

Kupljene proizvode potrebno je vratiti Trgovcu najkasnije u roku od 48 sati od narudžbe i obavijesti o odustajanju kupoprodajnog ugovora. Kupljene proizvode potrebno je vratiti neoštećene u originalnoj ambalaži i u nepromijenjenoj količini osim ako su proizvodi uništeni, bez ambalaže ili se njihova količina smanjila bez krivnje korisnika (kupca). Ako je paket kojim su stigli proizvodi do korisnika (kupca) fizički oštećen, u njemu nedostaje sadržaj i paket je otvoren, korisnik (kupac) treba započeti postupak reklamacije.


9. Garancija

Svi proizvodi kupljeni u Pawn Shops d.o.o. poslovnici ili internet trgovini imaju garanciju, ali samo ako je tako navedeno na jamstvu ili računu.
Korisnik ih može vratiti prodavaču u određenom vremenskom razdoblju, ako je tako navedeno kod kupnje.


10. Dostava

Trgovac će naručene proizvode dostaviti korisniku (kupcu) u dogovorenom roku. Pawn Shops d.o.o. za dostavu koristi HP. U slučaju plaćanja pouzećem, korisnik (kupac) pri preuzimanju plaća proizvode i troškove dostave.


11. Sigurnost djece

Trgovac u internet trgovini ne preuzima narudžbu od osoba za koje zna ili sumnja da su djeca i osobe mlađe od 18 godina. Trgovac ne nudi u internet trgovini dostup do proizvoda koji su štetni za djecu.
1. Trgovac bez pismene dozvole roditelja ili skrbnika neće spremati nikakve osobne podatke od djece ili trećih osoba osim ako nisu dobiveni od roditelja ili skrbnika.
2. Svaka komunikacija s djecom biti će primjerena njihovoj dobi i neće iskorištavati njihovo povjerenje i nedostatak iskustva.


12. Politika privatnosti

Pawn Shops d.o.o. cijeni vašu privatnost i zato su vaši podaci kod nas uvijek pažljivo zaštićeni. Sve posredovane informacije su zaštićene od pristupa treće strane.
Pravila o privatnosti mogu se izmijeniti ili dopuniti u bilo kojem trenutku, bez prethodne najave ili obavijesti. Korištenjem ove web stranice nakon izmijene ili ažuriranja korisnik potvrđuje da je suglasan s izmjenama i dopunama.


Zaštita vaših osobnih podataka znači:
- Nikada nećemo zlouporabiti vaše osobne podatke na bilo koji način
- Vaš kontakt i osobne podatke nećemo nikada dati bilo kojoj trećoj strani
- Vaš kontakt i osobni podaci mogu se otkriti trećoj strani samo uz vašu dozvolu
- Nećemo vam slati e-mailove na koje se niste registrirali

Kolačići

Kolačići su neprimjetni dokumenti koji se privremeno čuvaju na tvrdom disku i omogućuju da naša stranica prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite na internet stranici. Pružatelj koristi kolačiće samo kako bi prikupio informacije koje se odnose na korištenje internet stranice. Naša stranica koristi podatke iz Google Analytics za remarketing oglašavanja. To znači, da na osnovi vašeg posjeta stranice možete vidjeti Pawn Shops d.o.o. oglase na Google oglašavačkoj mreži ili na drugim internet stranicama koje koriste tu vrstu oglašavanja. U tu svrhu se koriste kolačići kao što su Google Analytics kolačići ili neki drugi strani kolačići kao što su DoubleClick kolačići, pomoću kojih se optimiziraju prikazi oglasa na stranicama koje posjećujete te bilježe vaše posjete na tim stranicama. Također, na osnovi vaših interesa, koriste se podaci iz Google oglašavanja te podaci trećih stranica (one npr. bilježe starost, spol i interes) u kombinaciji s Google Analytics za bolje razumijevanje, analizu i optimizaciju oglašavanja i rada stranice.


13. Odgovornost

Trgovac se trudi osigurati ažurnost i točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Unatoč tome, svojstva proizvoda, vrijeme isporuke ili cijene, mogu se promijeniti tako brzo da dobavljač ne uspije ispraviti podatke na Internetu pravovremeno. U tom slučaju će kupac biti obaviješten o promjenama i omogućiti će mu da odustane od ugovora ili zamijeni naručeni proizvod. Iako dobavljač nastoji pružiti točne slike o prodajnim artiklima, sve snimljene fotografije su simboličke. Fotografije ne jamče svojstva proizvoda. Trgovac od trenutka slanja pošiljke naručenih proizvoda dostavljaču, ne odgovara za oštećenja, uništenje, gubitak, manjak sadržaja u pošiljci i otvaranje pošiljke. U navedenim primjerima korisnik (kupac) se mora obratiti dostavljaču i započeti postupak reklamacije. Trgovac će zajedno s dostavljačem učiniti sve da se reklamacija riješi u najkraćem roku.


14. Promjene u općim uvjetima poslovanja

Trgovac će, u slučaju promjene Općih uvjeta koji uređuju poslovanje internet trgovine, sigurnosti podataka i drugih područja koja su vezana uz poslovanje internet trgovine te u slučaju dopune Općih uvjeta poslovanja obavijestiti korisnike i posjetitelje na stranici www.zalagaonice.com. Sve promjene počinju vrijediti s istekom osmodnevnog roka od objave promjena ili dopuna.

Ako je promjena nužna zbog usklađivanja s propisima i zakonima ona može postati važeća i u kraćem roku.

Korisnik koji se ne slaže s promjenama ili dopunama mora u roku od 8 dana otkazati svoju registraciju jer nakon 8 dana to više nije moguće. Korisnik može otkazati registraciju tako da da trgovcu pošalje izjavu o otkazivanju putem maila upiti@zalagaonice.com.

Opće uvjete poslovanja je usvojio direktor tvrtke Pawn Shops d.o.o. Elmir Tairi u Karlovcu, 01.01.2019.